Pırasa & Yer elması çorbası / Leek & Sunchoke soup






































Pırasa ve yerelması çorbası
3-4 kişilik

Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 orta boy soğan
2 büyük pırasanın beyaz kısımları
500 gr yer elması
300 ml süt
300 ml su
deniz tuzu ve karabiber

--

Maydanoz pestosu için;
2 avuç maydanoz
1 diş sarımsak 
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz ve karabiber

Yapılışı:
1. Tereyağını bir tencerede eritin. 
2. Soğanları ve pırasaları doğrayıp, tencereye ekleyin ve bir kaç dakika kavurun.
3. Yer elmalarını soyun (işin tek sıkıcı kısmı yer elmalarını soymak!) ve dilimleyin. Tencereye ekleyin. Tüm sebzeleri 20 dakika kadar orta ateşte, arada karıştırarak kavurun.
4. Sütü ve suyu tencereye ekleyin, tuzunu ayarlayın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte, tüm sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 25-30 dakika)
5. Çorbayı blenderdan geçirin.
6. Maydanoz pesto yapmak için (aslında bu tür soslara "coulis" deniyor, ama Türkçesi olmadığı için ben pesto diye çevirdim. ) maydanozları sarımsakla beraber incecik kıyın. Bunu ya bir şef bıçağı yardımı ile ya da mutfak robotunda yapabilirsiniz.
7. Çorbayı kaselere servis edip, üzerine birer kaşık pestodan gezdirin.


0 comments:

Post a Comment